Blog

A Vidéki Élet Magazinban jelent meg egy portré „Szabad szemmel: Kévés Andor, a világhírű magyar fotós, aki Soltvadkertről indult” címmel, mely hatalmas megtiszteltetés nekem.

Kévés Andor Photography levendulamező sétáló lány, kezében kosár

Kévés Andor soltvadkerti születésű fotóművész fiatal kora ellenére igazán izgalmas élettörténetet tudhat magáénak. A fotózásnak köszönhetően bejárta a világot: Krétától, Dubaion keresztül a Seychelle-szigetekig sok helyen megfordult, de itthon, vidéken érzi magát igazán elemében. Egy szenvedélyes és céltudatos embert ismertünk meg, aki a civil életében megéli, a munkájában örökül hagyja a nagy pillanatokat. Ha kíváncsiak vagytok, milyen kacinfántos úton jutott el ez a fiatalember az imádott hivatásáig, tartsatok velünk!

Kévés Andor Photography fényképész, esküvő, glamour, családi fotós

Alföldi gyökerek és esküvőfotózás a Seychelle-szigeteken

Vadkerten és Kiskőrösön nincsen olyan ember, aki ne ismerné, mert nagyon korán, már azelőtt hírnevet szerzett magának, hogy világbajnok fotós vált belőle. Iskolás éveiben versenyszerűen táncolt, majd tizenkét évvel ezelőtt tánciskolát nyitott a környékbeli gyerekeknek, akik szüleikkel együtt nagyon megkedvelték őt. Első fényképezőgépét is ekkor vásárolta, mert a szülők képeket szerettek volna a gyerekek fellépéseiről. „Miközben elkészítettem ezeket, menthetetlenül beleszerettem a szakmába.” – mondja, majd mosolyogva tovább mesél. „ Jól emlékszem rá, a legelső fotóimért darabonként 25 forintot kértem.” Ekkorra már két diploma volt a zsebében: a Kecskeméti Főiskolán kertészmérnökként, ezzel párhuzamosan, a Budapesti Sportegyetemen sportoktatóként  végzett. De a fényképezésben nagyon hamar kiteljesedett, ezért felhagyott minden mással, tánciskoláját is bezárta. Nagyjából nyolc éve csak fotózással foglalkozik, azóta költözött el otthonról. Kötődése azonban megmaradt, a helyi óvodákba, iskolákba szeretettel hívják fényképezni, aminek szívesen és könnyen eleget tesz, havonta akár több alkalommal is hazalátogat.

Kévés Andor Photography